5 интересни “трика” в грижата за кожата, които си струва да опитате

5 интересни “трика” в грижата за кожата, които си струва да опитате

Последните няколко години бяха много динамични за корейската “skincare” индустрия. Появиха се много нови марки, няколко активни съставки станаха буквално звезди в грижата за кожата и почти всеки бранд ги включи в продуктите си. Започнахме все по-активно да говорим за здравето на кожата и да се грижим по-активно за нея, осъзнавайки че душевното здраве и хармония се отразяват и на състоянието на кожата ни. Намалихме използването на декоративна козметика, за сметка на козметиката за грижа на кожата.

В тази статия няма да повтаряме двата основни принципа в грижата на кожата – хидратация и слънцезащита. Щом четете този блог, те сигурно са ви ясни и вече нанасяте слънцезащитен крем всеки ден, дори когато е облачно. Тук ще ви споделим няколко “нови” трика, които да пробвате и които може да се окаже, че са точно за вас.

⭐ Едно от нещата, който можете да опитате да правите е да не подсушавате лицето си с кърпа след измиване. Леко го потупайте с чиста кърпа и нанесете първия продукт от ритуала си за красота върху влажна кожа. Така продуктите и активните съставки се усвояват по-добре от кожата.

⭐ Можете да добавите допълнителна хидратация на определни зони от лицето си, като напоите памучен тампон с хидратриращ тоник или есенция и го сложите като маска за 5-10 минути. Можете да използвате и тоник/есенция с анти-ейдж съставки и така да третирате определни зони на лицето по-активно.

⭐ Лесна и бърза околоочна маска можете да направите, ако сложите околоочен крем в зоната около очите и сложите отгоре обикновено домакинско флио за около 10 мин. Така ще запечатате влагата и ще помогнете активните съставки да проникнат в кожата ви.

⭐ Не мийте лицете си сутрин с измиващ продукт, а само с вода. От една страна изсушавате прекалено кожата си, от друга страна, ако сте използвали страхотни продукти вечерта, не ви се иска да ги махате напълно от кожата си. Просто измийте с вода и нанесете продуктите от сутрешния си ритуал за красота.

⭐ Подарете си LED маска. Технологията навлезе стремглаво в грижата за кожата, но LED маските са едни от малкото уреди, зад които има реална наука и доказателства относно ползите им за кожата. Направете своето проучване и се сдобийте с такава маска.

Всеки един от тези „трикове“ е чудесно допълнение към корейския ви ритуал за красота. Но основното правило при грижата за кожата, е този ритуал да доставя удоволствие, независимо дали се състои от 2 или 10 стъпки.

 

No Comments

Публикувай коментар