Как и защо да включим витамин С в ритуала си за красота?

Как и защо да включим витамин С в ритуала си за красота?

Една от основните ползи от използването на витамин С в ритуала ви за красота е, че той се бори със свободните радикали и ви предпазва от вредите, които те нанасят на вашата кожа. Изследванията покават, че този витамин спомага производството на колаген, като по този начин се бори със стареенето на кожата. Друго свойство на витан С е, че регулира производстввото на меланин, който е основен виновник за появата на пигментни петна по вашата кожа. Така, че ако се борите с пигментация, стареене на кожата, липса на блясък и неравен тен, то включването на витамин С в ритуала ви за красота може да окаже страхотно въздействие.

Има много начини да включите витамин С в ритуала си за красота. Може да се съдържа в хидратиращият ви крем, в продукта, с който почиствате лицето си, може да бъде и серум с витамин С. Нашата препоръка е да изберете серум, тъй като тогава витамин С ще бъде много по-концентриран и ще има по-директен достъп до вашата кожа. Можете да го използвате вечер или сутрин, но нашата препоръка е да го включите в дневния си ритуал за красота. Причината за това е, че като антиоксидант, витамин С подпомага действието на вашия слънцезащитен крем. Ако го използвате вечер, ще пропуснете тази полза от съставката, а тя е наистина хубава.

Витамин С може да се срещне под много форми в козметиката. Най-популярната и с най-много изследвания е ascorbic acid – аскорбинова киселина. Внимавайте обаче, тъй като прекалено агресивната употреба на продукти с аскорбинова киселина могат да подразнят кожата ви. Какво с всяка нова съставка, е важно да включите и тази постепенно в ритуала си за красота.

Друг много важен съвет при използването на продукти с витамин С е да ги държите далеч от директна слънчева светлина и да не ги оставяте отворени. Те лесно се окисляват и ще трябва да ги изхвърлите. Ако забележите промяна в цвета на продукта, който използвате, то той се е окислил и трябва да спрете да го нанасяте върху кожата си.

Нашата препоръка за продукти с витамин С е следната:

 

No Comments

Публикувай коментар